středa 26. března 2014

Portrait of the Duchess of la Salle




Original:

Author: Tamara de Lempicka
Portrait of the Duchess of la Salle. 1925

Dnes jsme si s Natálkou zase vypůjčily něco z tatínkovy sbírky hudebních nástrojů. On sám začal v pěti letech hrát na housle, tak uvidíme, jaký nástroj si nakonec Natálka vybere...Když už ale měla dnes v ruce mandolínu, pustily jsme si pár videí s mladičkou hráčkou Sierrou Hull. Paráda :)

Today we borrowed again something from dad's collection of musical instruments. He started to play the violin when he was five, so we will see when and which instrument Natty will finally chose...Today with mandolin in hands we watched couple of videos with young mandolin player Sierra Hull. Amazing!:)


Girl on the Ball



Original:

Author: Pablo Picasso
Girl on the Ball. 1905

Dneska byl u nás doma hotový cirkus! Zatímco já jsem vyráběla kulisy, děti trénovaly  stoj na míčí...Máme ho doma už dlouho, je to výtečný pomocník při bolesti zad, ale udržet se na něm stát, to je opravdu cirkusový výkon, a tak musel naši akrobatku Natálku raději zezadu držet schovaný tatínek...:)

Circus visited us today! While I was making the scenery, kids were practising standing on the ball, which we found  really  really hard, so my partner was finally helping our little acrobat Natty hidden behind the ball...:) 


Bird on Cage



Original:

Author: Fiona Howard
Bird on Cage. 2008

V této klícce jsme kdysi měli kytky, ale uvadly nám, asi i kytkám vadí klec... 
Po čase jsem si prohlížela tvorbu Fiony Howard, textilní designérky, kterou jsem si našla na EasyArt.com. 
Je jaro, ráno nás budí zpívají ptáčci, ve váze máme narcisky a Natálka se dnes stala priceznou, ochránkyní všech ptáčků:) 

I have recently discovered the beautiful floral-inspired homeware created by Fiona Howard. Fiona is a textile designer who is based in Brighton on the Sussex coast, where she works from her studio overlooking the sea...
It is springtime, singing birds waking us up in the mornings, daffodils in vase and Natty became the guardian of all the birds today. 




čtvrtek 13. března 2014

Spanish Singer



Original:

Author: Édouard Manet
Spanish Singer. 1860

Tak až bude jednou Viky slavným kytaristou, tato fotografie bude důkazem, že se pokoušel o hru již ve svých dvaceti měsících...:)

The Spanish Singer won Manet his first critical and popular success in his debut at the Salon of 1861 and nspired a group of young artists, among them Henri Fantin-Latour and Carolus-Duran, to make a pilgrimage to Manet's studio, helping to establish him as a leader of the avant-garde.

čtvrtek 6. března 2014

Two Dancers in Blue



Original:

Author: Edgar Degas
Two Dancers in Blue. 1898

Natálka dostala úplně úžasnou sukýnku Akari od mé kamarádky a vzhledem k tomu, že je sezóna dětských karnevalů, přemýšleli jsme nad tím, že by mohla jít za baletku, baletní špičky z měho dětství jsem doma  už bohužel nenašla, ale obraz od Degase ano!:)

This is how it would look like if we have had twins ballerinas!:)

pondělí 3. března 2014

Masks




Original:

Author: James Ensor
Masks. 1899

Skončila Olympiáda a hurá jdeme zase fotit!
Dnes jsme si s Vikym přinesli ma focení plyšáky, které děti nasbíraly za posledních pět let. Celkem šedesát tři! A já jsem měla výčitky z toho, kolik mám doma párů nových bot!:)

WOW! 63 toys collected by my kids during the last five years... Why should I have qualms about the number of my new shoes...?!:)