čtvrtek 26. března 2015

Madonna with Child


 Original:

Author: Raphael
Madonna with Child. 1508

Nevím, zda je v dnešní době in být trojnásobnou matkou, ale v mém okolí se to jimi jen hemží. Co jsem zaregistrovala je fakt, že žádná z nich nevypadá utahaně a sešle, ba naopak, všem mateřství svědčí. Tak jako Johance, mé kamarádce z gymnaziálních let. Na snímku je se svou nejmladší dcerkou Angelkou, kterou fascinoval můj objektiv do té doby, než si vzpomněla, že má hlad...:)

My friend Johana, also mother of three, the living evidence that maternity makes women even prettier, here together with her youngest child, Angelina.

středa 25. března 2015

Cake Walk



 Original:

Author: Ernst Ludwig Kirchner
Cake Walk. 1938

Oliver s Vikym dostali za úkol, najít něco podobného tomu, co drží dívky na obraze v rukou, a s pocitem úspěchu nám donesli velikonoční pomlázku. Kde ji našli, nevím, ale bude se jim za pár dní jistě hodit...:)

Natty loves dancing, even when laying on the ground...:) Especially when she is listening to her father's band playing: http://www.mirekkemel.cz/doc/5/

čtvrtek 12. března 2015

Be Mine




 Original:

Author: Keith Haring
Be Mine. 1987


Dnes k nám na návštěvu přijel můj malý velký bratr se svou přítelkyní a jelikož už se stalo tradicí, že se jejich návštěva nikdy neobejde bez focení, vybrala jsem si tentokrát Keitha Haringa. Když už jsme dofotili a chystali se jít ven vyzvednout Natálku ze školky, lehnul si Viky k srdíčku na zem, že chce taky nafoti. Tak jsem ještě přemluvila Olivera, aby se převlékl do bílého, a vyfotila tento bratrský portrét. 

This brotherly portrait was made by chance. My brother with his girlfriend came to visit us yesterday and as it became the tradition that we always do some photo shooting together I have chosen Keith Haring  for this time.  After we made a photo Victor decided to lie down next to the heart and wanted to be photographed too, so I  convinced Oliver to accompany him:)

pondělí 9. března 2015

Mada Primavesi


 Original:

Author: Gustav Klimt
Mada Primavesi. 1912

Už jsem neodolala a koupila domů tyto krásné tulipány.  Podle encyklopedie se poprvé v Evropě tulipány objevily právě v Praze v Jelením příkopě na Pražském hradě v polovině 16. století, odtud se dostaly do Vídně a až díky botanikovi Charlesi de l!Eclusi do Nizozemského Leidenu, kde se začaly tulipány pěstovat a staly se velmi populárními. Bohatí měšťané byli dokonce ochotni platit za cibulku zvláštní odrůdy samotným zlatem...:)

The spring is about to come and everywhere you can found tulips to be sold (it is probably also because of the Women's Day...) I love these flowers and as we can read in encyklopedia they were found for the first time in Europe in my home town Prague in the middle of the 16th Century. Then they were brought to Vienna and thanks to Charles de l'Eclusi they started to be cultivated in Duitch Leiden and became very popular, that people were paying for special varieties even with gold...:) 

pondělí 2. března 2015

Portrait of Two Friends




 Original:

Author: Jacopo Pontormo
Portrait of Two Friends. 1522

K Oliverovi včera přišel na návštěvu jeho nejlepší kamarád Jindra. Jelikož bylo venku dost deštivo, hráli na počítači Minecraft. Dost dlouho, tak jsem se rozhodla jim na chvilku změnit zábavu...:)

Oliver, his best friend Jindra and written homework...This photo shooting took only ten minutes of their time, then they came back to computer to their beloved Minecraft...:)