pondělí 25. března 2013

Blue III

Original:

Author: Joan Miro
Blue III. 1961

Další ze série obrazů z kolekce Blue.
Byl to pěkný risk, nechat ty dva samotné a spoléhat se na to, že se mi neodkulí z obrazu, zatímco já poběžím po schodech s foťákem a budu narychlo nastavovat clonu...,ale vyšlo to!:)

Another picture from Miro's series Blue.
That was quite risky to leave the kids alone and hoping they will not roll out of the picture while I was running up the stairs with camera and quickly adjusting the aperture..., but it worked!:)


pátek 22. března 2013

The Comic Chaos


Original:

Author: Linda Martell

The Comic Chaos. 2011

Natálka moc ráda kreslí, na papír, na stěny našeho bytu a vlastně všude tam, kam dosáhne...Tak jsem ji nechala chvilku s pastelkami na tělo, pak její dílo trošku dokreslila a nakonec zasypala směsí barevných papírků...No, a pak? Luxovala a luxovala...:)

Natty loves to draw, on the paper, on the walls of our apartment, and in fact, wherever she reaches...So I left her a while with body crayons then I sketched the ornaments and finally covered her with a mixture of colored papers...And then? Vacuumed and vacuumed...:)



čtvrtek 21. března 2013

The Boy on the Rocks


Original:

Author: Henri Rousseau

The Boy on the Rocks. 1885-7

Viky má právě období, kdy nevydrží nehybně ležet, stále kope nožičkami a rozhazuje ručičkami. Ještě že ty skály jsou tak měkké, a tak se nepotloukl...:)

In these days Viky  is not able just to lie down without moving. He is kicking with his legs and moving with his hands all the time. Fortunately the rocks are not from stone so he did not hurt himself...:)



pondělí 18. března 2013

Blue Nude II


Original:

Author: Henri Matisse

Blue Nude II. 1952

Byli jsme u kamarádky na návštěvě, jídlo a pití bylo zdravé a chutné, naši muži si poté společně zabubnovali, děti si pohrály a my pěkně popovídaly...Já jsem si odtud přinesla domů ještě něco navíc - inspiraci na další focení, obrázek od Matisse mají vystavený tam, kde je pěkně na očích, na toaletě:) 

In the last four years of his life, when he was confined to bed, Matisse stopped painting in favor of his paper cut-outs. "The paper cut-out allows me to draw in the colour...Instead of drawing the outline and putting the colour inside it I draw straight into the colour."



středa 13. března 2013

Portrait of a Man in a Turban


Original:

Author: Jan van Eyck

Portrait of a Man in a Turban. 1433

Zdánlivě lehké zadání, ale - zkuste namotat na hlavu klukovi tři červené fleecové mikiny a jednu červenou saténovou košilku tak, aby to vše vydrželo pospolu a nespadlo...

A seemingly easy task, but...try to wrap the boy´s head with three fleece sweatshirts and one satin shimmy so everything endures together and nothing falls down...


úterý 12. března 2013

Sleeping Cupid



Original:

Author: Caravaggio

Sleeping Cupid .1608

Všechno jsem měla promyšlené, připravená křídla, Oliver mi zapůjčil prak s kuličkami, osvětlení...Zbývalo jen uspat Vikyho a položit ho do požadované pozice. Všechno šlo hladce, nakojila, uspala, položila, připravila si fotoaparát a... rozsvítila světla: Viky otevřel oči a ne a ne je zavřít
 Nevadí, stačí jen přejmenovat obraz na: Právě probuzený cupid!:)

For this shooting I did everything I panned in my mind: set the wings, Oliver lent me his slingshot with balls, I have tried the lights and shadows before...Only one thing remained: to put Viky sleep. Everything went smoohly, I fed him, I put him sleep on the sofa and prepared the camera and switched on the lights ...when Viky suddenly opened his eyes... No problem, I just need to rename the picture: 
" Just Awoken Cupid!" :)


úterý 5. března 2013

Victoria Park



Original:

Author: Banksy

Victoria Park . 2006

Naše první outdoor fotka!
Cesta do Oliverovy školy nám včera trvala asi hodinu, to proto, že jsme s Natálkou hledaly vhodné graffiti. Vykračovala si v malířském baretu s paletou a štětcem jako opravdová malířka a "malovala" na každou zeď s nápisem, kam došáhla... :)

Our the first outdoor picture! 
Yesterday the journey to Oliver's school took us more than one hour because we were looking for the suitable graffiti. Natty was walking with brush, palette and painting beret like a real painter and was "painting" on every wall she could reach:)


pátek 1. března 2013

The Light in the Dark



Original:

Author: Karel Malich

The Light in the Dark . 1985

Pán Bůh připoutal člověka k zemi tím, že mu dal schopnost plodit pokračování sebe sama. Těm několika z mnohých ponechal možnost uvidět a pochopit nicotu všeho. Tuto nicotu změnil v energii, která těm, co ji spatřili a uvědomili si ji, dává možnost tvořit. V tvorbě pak na tuto nicotu chvíli zapomenou a vytvářejí svou představu o světě.                                                                                                                                 Karel Malich, 1970

Tak toto je taková mini pozvánka na retrospektivní výstavu Karla Malicha na Pražském hradě, jehož díla tam jsou k vidění až do 5.5.2013. Já si ji určitě nenechám ujít!

This is another famous Czech artist, at this moment he has a big retrospective exhibition being held  at the Prague castle till 5th of May. This exhibition I can not miss!:)