úterý 21. ledna 2014

Red Dot


 Original:

Author: Maria Anna van Driel
Red Dot. 2011

Oliver přinesl domů klaunský nos, Co s ním? 
Autorka tohoto obrazu je mi moc sympatická, maluje od dětství a moc ji to baví, má také tři děti a ještě prima muže, který ji v její lásce k umění podporuje...
Oliver byl ve škole, Natálka ve školce a my jsme s Vikym byli doma sami. Viky se snažil nasadit si klaunský nos, ale moc mu to nešlo, protože má nosík moc malinký, tak jsme nakonec udělali fotku vleže,  použili cereálie a slunečnicová semínka, která jsme pak snědli k svačině:)

Oliver brought this clown nose home last week. What to do with it?

The author of this painting is sympathic to me, she is painting all her life, she has three children like me and she has also great man who supports her in her passion for art:)

čtvrtek 16. ledna 2014

Untitled 1963


 Original:

Author: Mira Schendel
Untitled. 1963

Tento týden její výstava v Tate Modern končí, nejvíce se mi líbily její grafické práce s písmeny, asi si něco podobného s dětmi také vytvoříme na zeď...ale na focení to není, a tak jsem včera při běhu vymýšlela, jaký jiný její obraz vybrat a jak ho pojmout... Zatímco se Viky houpal v sedačce, pustila jsem dětem Nine Million Bicycles od Katie Melua a nechala je hrát na černou a bílou flétničku, a i když ta fotka působí velmi klidně, tak to ve skutečnosti znělo doma spíš jako Jethro Tull...:)

The exhibition of  Mira Schendel ends in Tate Modern this week.
 I really like her graphic works with letters but for photo schooting I rather chose this painting. I gave Natty and Oliver the flutes to play together with Katie Melua' s Nine Million Bicycles song. It seems like peaceful moment on the picture but it was rather close to Jethro Tull video clip...:) 

úterý 7. ledna 2014

Papagena



Original:

Author: Andrey Remnev
Papagena. 2007

Včera mi maminka poslala pro inspiraci odkaz na obrazovou galerii Andreye Remneva. Kromě toho, že byl zamlada učitelem výtvarné výchovy  v sovětské armádě, a vystavoval v mnoha výstavních evropských síních, namaloval taky oficiální portrét Kyperskému prezidentovi a učil se malovat pravoslavné ikony u otce a ikonopisce Vjačeslava v Spaso-Andronikovově chrámu v Moskvě. 

p.s. Budu ráda, když mi pošlete na mou mailovou adresu odkazy na zajímavé malíře, které bych mohla s dětmi nafotit. Na světě je mnoho výjimečných umělců, tak by byla škoda je nepoznat. Díky! :)

Yesterday mu mum send me the link with Remnev's paintings gallery. He was art teacher in USSR army, painted the portrait of the President of Republic of Cyprus, had many exhibitions all around the Europe and studied iconpainting in Moscow...

p.s. There are so many interesting artists in the world that is worth to see... So if you want me to make the pictures with the kids, send me the links with your favourite artists. Thanks! :)

pondělí 6. ledna 2014

Drawings 2012








































Original:

Author: Krištof Kintera
Drawing. 2012

Tomuto focení předcházely asi dva dny usilovného zkoušení ve vytváření co největších bublin! Nakoupili jsme s Oliverem několik různých balíčků žvýkaček a trénovali a trénovali...Oliver řekl, že to bylo zatím to nejlepší focení! :)

For this shooting Oliver was training about two days very hard to make big bubbles. We tried various kinds of chewing gums... And this is the best result: 6 X Chupa Chups Big Babol:)
Oliver said it was the best shooting ever!:)

sobota 4. ledna 2014

Female Torso With a Snake




Original:

Author: Auguste Rodin
Female Torso With a Snake. 1895- 1910

Podle čínského kalendáře trvá od 10. února 2013 až do 30. ledna 2014 rok Hada, umělce. Podle toho, co jsem si o něm přečetla, měl tento rok přát kreativcům, malířům, grafikům, fotografům, designérům a architektům.  :)

The Year of the Water Snake had begun February 10, 2013 and ends January 30, 2014. It carries the meanings of malevolence, cattiness and mystery as well as acumen and divination. In some places, people believe that a snake found in their court can bring delight. 

We found one at home too and Natty started to play the flute and he started to dance...:)